- To tort Taubera, czyli z czekoladowym ciastem, bez dodatku kakao, ale z prawdziwą czekoladą i warstwą ciasta orzechowego. Przełożę je powidłem z czarnej porzeczki, które sam robiłem oraz gamaszem kawowym z alkoholem - mówi Kazimierz Rak.
Bicie rekordu zaplanowano na 21 maja, w hali na Podpromiu w Rzeszowie, podczas targów żywności ekologicznej "Eko Gala”.
- Cukiernik zrobi tort, którym przed rokiem wygrał konkurs Agro Polska – wyjawia Katarzyna Gmyrek, z – ca dyrektora tego konkursu.
Tort pochłonie 3 tysiące żółtek, 240 kostek masła, 55 kg mąki i ponad 200 kg czekolady.
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam **
lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas**!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?