MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o...
fot. Bru-nO/pixabay.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Cukinia

Cukinie do pieczenia warto pokroić w podłużne plastry o grubości 1-1,5 cm. Mniejsze okazy można rozkroić na połówki. Połóż je na ruszcie miąższem do dołu, piecz 3-4 min, a następnie obróć i dopiecz przez kilka minut, aż zmięknie – w sumie ok. 8 minut. Cukinię na szaszłyki pokrój w kostki o boku 2-3 cm lub podobne kawałki w taki sposób, by na każdym z nich była skóra – i to właśnie w nią wbijaj patyczek, by warzywo trzymało się na miejscu.

Zobacz również

Piłkarze i kibice po raz pierwszy na Euro zaśpiewali "God Save the King"

Piłkarze i kibice po raz pierwszy na Euro zaśpiewali "God Save the King"

Tłumy kibiców w największej strefie kibica w Rzeszowie! [ZDJĘCIA]

Tłumy kibiców w największej strefie kibica w Rzeszowie! [ZDJĘCIA]

Polecamy

To pyszne ciasto z malinami zrobisz w 10 minut. Nie potrzebujesz nawet miksera

To pyszne ciasto z malinami zrobisz w 10 minut. Nie potrzebujesz nawet miksera

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski

Jakie bóstwo ci patronuje? Sprawdź horoskop egipski