MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

W sobotę Bieg Konika w Skaryszewie. Można jeszcze się zapisać

NOWE
W sobotę Bieg Konika w Skaryszewie. Można jeszcze się zapisać

Niezwykłe spotkanie z Jaśkiem Melą w Bibliotece Publicznej we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

NOWE
Niezwykłe spotkanie z Jaśkiem Melą w Bibliotece Publicznej we Włoszczowie (ZDJĘCIA)

Polecamy

Nowe utwory Kacpra Lechety, nieszablonowego klawiszowca z Jasła. Mają klimat!

Nowe utwory Kacpra Lechety, nieszablonowego klawiszowca z Jasła. Mają klimat!

Nowe utwory Kacpra Lechety, nieszablonowego klawiszowca z Jasła. Mają klimat!

Nowe utwory Kacpra Lechety, nieszablonowego klawiszowca z Jasła. Mają klimat!

Kupa, po której nie ma śladu. Co to jest kupa-widmo i co mówi o twoim zdrowiu?

TYLKO U NAS
Kupa, po której nie ma śladu. Co to jest kupa-widmo i co mówi o twoim zdrowiu?